Ortaokul

Banner

AKADEMİK ÇALIŞMALAR

Okulumuzda ortaokul akademik çalışmaları haftada 40 ders saati üzerinden planlanıp yürütülür. Eğitim süreci tam gün esaslı olup sabah 08.50 itibariyle eğitim başlar ve akşam 16.20 itibariyle tamamlanmış olur. Öğrencilerimiz, yazılı sınavları öncesinde öğretmenlerinin belirlediği konularda etüt yapılarak, ihtiyaçları doğrultusunda desteklenir. Ortaokul akademik uygulamalarında üzerinde durulan en önemli süreçlerden biri de öğrencilerimize olumlu davranış kazandırmaya odaklı disiplin anlayışımızdır. Öğrencilerimizin okula zamanında gelmesi, sağlık koşulları gibi çok önemli durumlar hariç devamsızlık yapmaması, kılık-kıyafet kurallarına uyması, okula cep telefonu getirilmemesi vb. uygulamalar akademik eğitim süreçlerimizde üzerinde önemle durduğumuz konulardandır. Akademik eğitimimizin yürütülmesindeki en temel amaçlarımızdan biri de milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş; bunu davranış haline getirmiş, toplumcu hedefleri benimsemiş bir insan tipi ortaya koymak, velilerimizi de bu sürecin destekleyicileri yaparak süreci birlikte yönetmektir.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

Okulumuzda yabancı dil eğitimine verdiğimiz önem 5. sınıf düzeyinde yabancı dil ağırlıklı eğitim ile somutlaşmaktadır. Haftada 24 ders saati ile Türk ve yabancı öğretmenler tarafından okuma-yazma-konuşma etkinlikleri şeklinde yapılmakta çeşitli İngilizce faaliyetleriyle İngilizce pratiğinin gelişmesini destekleyen bir yabancı dil eğitimi sunulmaktadır. İngilizce’nin  yanında 5. 6. Ve 7. Sınıflarda 2’şer saatlik temel düzeyde Almanca eğitimi verilmektedir.

LGS ÇALIŞMALARIMIZ

Öğrencilerimizin lisede başarılı olabilmesi; ilkokuldan başlayıp, ortaokul ile devam eden süreçte almış oldukları temel eğitimlerin gücü ile doğru orantılıdır. Akdeniz Yükseliş Ortaokulunda  gerçekleştirilen eğitim uygulamaları; temel prensip olarak öğrencilerimizi hayatta başarılı kılmayı amaçlamaktadır. Ortaokul 5. Sınıfında “yoğunlaştırılmış İngilizce programı” ile başlayan  ve 6 ve 7. sınıfta devam eden kur sistemi çalışmaları, temel derslere yönelik olarak düzenli devam eden çalışmalar, mantık muhakeme yorum gücünü geliştirici okuma çalışmaları, kütüphane etkinlikleri şeklinde çalışmalar düzenli devam etmektedir.

8.sınıfa geçen öğrencilerimiz; almış oldukları eğitim düzeyi ile sınav mantığını kavramış, yıl içerisinde düzenli yapılan ölçme değerlendirme çalışmaları ile belirli kazanımları elde etmiş öğrenci durumundadır. Öğrencilerimizin kazanımlarını güçlü kılmak ve sınava en iyi şekilde hazır olmalarını sağlamak amacıyla; eğitim-öğretim yılı başlamadan 30 gün önce “Kamp Programı” ile başlayan LGS hazırlık sürecimiz, yıl içerisinde de düzenli devam eder. 

Okulun açıldığı süreçten itibaren  haftada bir kez düzenli uygulanan deneme sınavları ile öğrencilerin haftalık kazanımları sürekli değerlendirilir.

Sınav süreçlerinin öğrencilerimizde kaygılar oluşturmaması, öğrencilerimizin psikolojik anlamda rahat olmaları, motivasyonların yüksek olması hususunda; Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisimiz tarafından düzenli çalışma ve takipler yapılmakta, destekleyici faaliyetler düzenlenir.  “Sınav Sürecini Yönetme ve Motivasyon Seminerleri” ile öğrencilere, verimli ders çalışma yöntemleri, test çözme teknikleri, sınav öncesi yapılacak hazırlıklar ve sınav sırasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında paylaşım ve gerekli yönlendirmeler yapılır.

Hiçbir sınav çocuğumuzdan daha kıymetli değildir. Bu çerçevede; velilerimize yönelik olarak seminerler düzenlenmekte, sınav süreci yaşayan öğrencilerimizin sağlıklı gelişimleri adına yönlendirici “veli toplantıları” gerçekleştirilmektedir.  Mutlu, güzel günler adına tüm çocuklarımıza başarılar dileriz.