yurt_dışı_ic

YÜKSELİŞ   DÜNYA   TURUNDA

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak geleneksel hale getirdiğimiz kardeş okul projelerimize devam ediyoruz. Buy tür projeler ile öğrenciler  arasında bilgi ,değer,kültür anlayışını  zenginleştirmek ,uluslararası işbirliğini arttırmak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak için kardeş okul ilişkisinin kurulmasını,yabancı dilin etkin kullanımını destekleyen dinamik okullar anlayışının geliştirilmesini amaçlıyoruz .Bu kapsamda farklı ülkelere eğitim kültürlerini tanımak,  tanıtmak  maksatlı çeşitli etkinlikler düzenliyoruz .

Bu yıl 27  Şubat/ 01  Ocak tarihleri arsında ErichFriedGesamtschule de idik ‘Deutsch -TürkischeJugendbrücke’    vakıf projesi  kapsamında projenin ilk adımında Herne  de bulunan ErichFriedGesamtschule yöneticileri  kasım ayında okulumuzu  ziyaret  ettiler .Bu ziyaretin ardından bizler  8  öğrenci  ile beraber sömestr  tatilinde  Herne’deki kardeş okulumuzu  ziyaret ettik.Bizim için  hazırlanan karşılama  töreni Türk –Alman işbirliğinin en anlamlı haliydi.Eğitici ve eğlenceli bir projede bulunmanın gururu ve mutluluğunu yaşayan öğrencilerimize , değerli velilerimize ve süreçte bizi destekleyen yönetim kadromuza teşekkür ediyoruz.

8 Eylül/ 16 Eylül tarihleri arasında Ukrayna Melitopol Lyceum okuluna düzenlediğimiz gezi ile, 5 öğrenci ve 2 öğretmenimiz, daha önce ülkemizde ağırladığımız kardeş okulumuza iade-i ziyarette bulundular. Bu ziyarette, Melitopol Belediyesi ve Melitopol Üniversitesi ile temaslar kuran öğretmenlerimiz, geçtiğimiz aylarda birçok ortak proje gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz bu gezide tarihi, kültürel yerler hakkında önemli bilgiler edinmiş, aynı zamanda dil becerilerini geliştirmişlerdir.

3 Mart/7 Mart tarihleri arasında Erasmus Plus “To Equality by Sport”  projesini ortak yürüttüğümüz İspanya, İtalya ve Fas ile Madrid’de toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda  ülkemizin ve okulumuzun, sportif başarılarından ve bu başarılara ulaşma süreçlerinden bahsettik. Sporda eşitliği temin edecek projeler ve çalışmalar hakkında fikir alış-verişinde bulunduk.

2006 ‘dan bu yana misyon ve vizyonuyla eğitim öğretime yön veren Özel  Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları  ;eğitimde kültürlerarası iletişimde  de öncü olma yolunda ilerliyor .

EnglishGermanItalianRussianTurkish