YURT DIŞI PROJELER

YÜKSELİŞ DÜNYA TURUNDA

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak geleneksel hale getirdiğimiz kardeş okul projelerimize devam ediyoruz. Buy tür projeler ile öğrenciler  arasında bilgi ,değer,kültür anlayışını  zenginleştirmek ,uluslararası işbirliğini arttırmak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak için kardeş okul ilişkisinin kurulmasını,yabancı dilin etkin kullanımını destekleyen dinamik okullar anlayışının geliştirilmesini amaçlıyoruz .Bu kapsamda farklı ülkelere eğitim kültürlerini tanımak,  tanıtmak  maksatlı çeşitli etkinlikler düzenliyoruz

KARDEŞ OKUL PROJELERİ

Yükseliş ailesi olarak, öğrencilerimize ikinci  hatta üçüncü dili kazandırmak adına yaptığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ocak- şubat aylarında toplam 24 ülkeden 50 okulun katılımı ile gerçekleştirğimiz “Barış için güvercin” (Pigeons for Peace) projesi ile Avrupa Birliği Etwinning komisyonundan “Etwinning” ödülüne layık görüldük. Bu projenin gelişiminde ve uygulama aşamalarında öğrencilerimizin yoğun çalışması ve İngilizceyi etkin kullanımları büyük öneme sahiptir.

Uyguladığımız “Canlı Dersler” ile farklı ülkelerin kültürlerini öğrencilerimizin sınıflarına getirerek çocuklarımızın yabancı dile olan meraklarını arttırdık. Uluslararası platformlarda daha etkin olmak gayesi ile  Erasmus, British Council, Etwinning gibi organizasyonlarla  öğrencilerimize dünyaya açılma imkanları sağladık.

“Kardeş Okul” projelerimiz,  yalnızca gezi ile sınırlı kalmamakta; gençlerimizin ikinci dili geliştirmelerinde ve kaldıkları ailelerde o milletin kültürel değerlerini tanımalarında önemli rol oynamaktadır. Bu amaçla, geçtiğimiz yıllarda hem ağırladığımız, hem de ziyaret ettiğimiz ülkeler olan Almanya, Makedonya, Ukrayna ile “Kardeş Okul” projelerimize devam etmektedir.

Kardeş Okullarımız

Melitol Lyceum

Uygulamış olduğumuz “ Kardeş Okul “ projesi kapsamında   İki öğretmen  ve sekiz öğrenci okulumuza ziyarete gelmiştir. Gelen misafirlerimiz Akdeniz Yükseliş Ailesinin  üyeleri olan öğrenci ve velilerimiz tarafından   Türk misafirperverliğine  yakışır şekilde ağırlamıştır.

Okulumuzdan  iki öğretmen ve dört öğrenci  kardeş okul projesi  ile   Melitol Lyceum okulunu ziyaret etmişlerdir.

GALERİ

EnglishGermanItalianRussianTurkish