• (0242)722 64 00
  • bilgi@akdenizyukseliskoleji.k12.tr

Anadolu ve Fen Lisesi Rehberlik

LİSE REHBERLİK SERVİSİMİZDEN;

Okul hayatı boyunca okul-aile-öğrenci üçgeninde temel ve yapıcı iletişim köprüsü niteliği taşıyan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisimiz, okul rehber öğretmenimiz başkanlığında, tüm sınıf öğretmenlerini de etkin kılan koordineli bir çalışma ile hizmet vermektedir.

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen  Lisesinde rehberlik hizmetleri ağırlıklı olarak, üst öğrenime ve meslek alanlarına yönlendirme, etkili öğrenme ve çalışma becerileri geliştirme, meslekler ve gerektirdiği özellikler ve çalışma yaşamı konusunda bilinçlendirme, bireysel özelliklerini değerlendirip farkındalık düzeyini geliştirme, bireysel ve sosyal gelişimin sürdürülüp yetişkin yaşamına hazırlanmaya yöneliktir.’Her öğrenci başarır’ ilkesi rehberlik servisi çalışmalarımızın temelini oluşturmaktadır.

REHBERLİK SERVİSİMİZCE YAPILAN ÇALIŞMALAR
ÖĞRENCİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Özel Akdeniz Yükseliş Anadolu ve Fen  Lisesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak yaptığımız hizmetlerin en önemli parçasını öğrenciye yönelik çalışmalar oluşturuyor. Öğrencilerimizin akademik bilgilerinin yanında, duygusal ve sosyal donanımını da tamamlayarak hayata atılmasını amaçlıyoruz. Bu çerçevede öğrencilerimize yönelik faaliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Bireysel Görüşmeler
  • Rehberlik servisi okulumuza yeni başlayan bütün öğrencilerimizi, rehberlik servisinin sağladığı hizmetler konusunda bilgilendirmek ve okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik servisine davet eder. Çocuğun okula başladığı ilk 15 gün içerisinde ailesi, sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenlerle uyum süreci değerlendirilir. Bu değerlendirmeye göre eğitim süreci planlanır.
  • Rehberlik servisi sınav kaygısı, meslek seçimi ders çalışma yöntemleri, zamanı planlama ve moral-motivasyon gibi konularda öğrencilere danışmanlık hizmeti verir.
  • Öğrencilerimizin akademik başarılarının takibi, rehberlik servisinin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur. Öğrencilerin sınav ve yazılı notları, ders içindeki durumları takip edilerek durumu yetersiz görülen öğrenciler bireysel görüşmelere alınmaktadır.
Sunumlar, Seminerler

Öğrencilerin içinde bulunduğu gelişim dönemlerine uygun olarak yıl boyunca çeşitli seminerler düzenliyoruz.

• Üniversiteye Geçiş Sistemi
  • Ergenlik Dönemi Özellikleri
  • Akran Zorbalığı
  • Meslek Tanıtım Sunumları
  • Motivasyon ve Başarı
  • Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi
  • Verimli Ders Çalışma Zamanı Etkin Kullanma
  • Derslere Göre Test Çözme Teknikleri
  • Sınav Kaygısı ile Başa Çıkma
  • Sınav Stratejileri
  • Etkili İletişim
VELİYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Bireysel Görüşmeler

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi’nin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için veli iş birliğini önemsiyoruz. Öğrencilerin gelişimsel süreçlerini, sosyal, duygusal, bilişsel ve akademik performanslarını etkileyebilecek durumları veli-rehber öğretmen-sınıf öğretmeni toplantılarda görüşüp  gerekli bilgileri paylaşır. Velilerin rehber öğretmenlerine bilgi vermesi, rehber öğretmenlerin öğrencilerine en uygun desteği verebilmesi açısından ayrıca önem taşır. Rehberlik servisi olarak sınıf öğretmenlerimiz ve branş öğretmenlerimiz ile birlikte planlı veli ziyaretleri yapıyoruz.

Sunumlar, Seminerler

Öğrencilerin içinde bulundukları yaş dönemi ve sınav sürecini daha yakından takip edebilmeleri, konu hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için velilerimize yönelik sunum ve seminerler yapıyoruz.

• Ergen ile İletişim
  • Anne Baba Tutumları
  • Aile İçi İletişim
  • Sınav Kaygısı İçin Veliler Ne Yapmalı
  • Üniversiteye Geçiş Sistemi
YKS (ÜNİVERSİTE SINAVI ) ÇALIŞMALARI
  • 9 ve 10.sınıflarımız için hafta sonu kursları
  • 11 ve 12.sınıflarımız için hafta içi derslerine ek olarak cumartesi dersleri, TYT ve AYT derslerinin olduğu yoğunlaştırılmış program
  • Hafta içi okul çıkış etütleri, soru çözüm saatleri
  • Her hafta sonu okul denemelerinin yanında Türkiye geneli deneme sınavları
  • Deneme sonuçlarının analizinin yapılması ve sonuçlara göre bireysel etütlerle öğrencilerin konu eksikleri giderilmektedir.
  • ‘Doğru tercih başarıya götürür.’ Yaklaşımıyla tercih döneminde uzman rehber öğretmenlerimizle bireysel olarak tercih danışmanlığı yapılır.
  • Öğrencilere uygun bireysel ders çalışma programları hazırlanır ve bu programın takibi rehberlik servisince haftalık yapılır.

.